Inscrierile la programul de master "Istoria Comunismului romanesc" prelungite până marţi, 21 iulie

Facultatea de Istorie, impreuna cu alte facultati din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi, prelungeşte perioada de înscriere la admitere pentru studiile de master si licenta. Astfel, înscrierile vor avea loc şi luni, 20 iulie, respectiv marţi, 21 iulie.

Duminică, 19 iulie, nici una dintre facultăţile UAIC nu primeşte dosare de înscriere la admitere.

Facultăţile din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au decis să prelungească termenul pentru depunerea dosarelor de admitere după ce mai mulţi potenţiali candidaţi au declarat că nu au cum să intre în posesia diplomei de bacalaureat sau a adeverinţei de absolvire a liceului până la încheierea înscrierilor.

Conducerea universităţii a constatat că, într-adevăr, numeroase licee din Iaşi şi restul Moldovei încă nu au eliberat actele necesare elevilor pentru a se înscrie la facultate.

În ceea ce priveşte admiterea la studii de master, anumite facultăţi şi-au exprimat dorinţa de a le da posibilitatea să se înscrie şi absolvenţilor de facultate care au susţinut examenul de licenţă mai târziu decât absolvenţii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Până ieri, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi s-au înscris în total 10026 de candidaţi (români, din Republica Moldova şi de etnie rromă) pe 3380 de locuri finanţate de la bugetul de stat.

La studii de master, în primele 4 zile de admitere, şi-au depus dosarul 3133 candidaţi (cetăţeni români şi cetăţeni din Republica Moldova), ce concurează pe 2079 de locuri finanţate.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cotată cu ,,grad de încredere ridicat” de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (A.R.A.C.I.S.) şi ocupantă a locului I în clasamentul general al celor mai bune universitati din Romania, realizat de Asociatie Cercetatorilor Ad Astra, le propune candidaţilor la admitere 168 de programe de studii de licenţă şi master, în cadrul a 15 facultăţi şi a Centrului de Studii Europene.