Conferinţa Lessons from Cuba, susţinută de Pedro Fuentes, în faţa studenţilor de la relaţii internaţionale

Vineri, 29 mai 2009, în Sala de Consiliu a Facultăţii de Filosofie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi Departamentul de Relaţii Internaţionale a organizat conferinţa Lessons from Cuba (Lecţii din Cuba) susţinută de domnul Pedro Fuentes, purtător de cuvânt al Presidio Politico Cubano.

Conferinţa Lessons from Cuba a analizat etapele şi momentele cruciale prin care a trecut Cuba, făcând paralele şi analogii cu alte state foste sau viitoare martore ale tranziţiei de la comunism la democraţie. Domnul Pedro Fuentes a dezvăluit studenţilor momente din experienţa carcerală, din activitatea sa politică ulterioară şi din viziunile sale cu privire la regimul din Cuba zilelor noastre. De asemenea, aceasta a fost un dialog interesant, interactiv, plin de lemente interesante, în fond o experienţă utilă pentru studenţilor de la relaţii internaţionale şi ştiinţe politice.

Conferinţă a fost moderată de Prof. Dr. George POEDE, Prodecanul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi şi Şeful Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România şi a Centrului de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului, din cadrul Universităţii „Al. I Cuza” Iaşi.